ERGONOMINEN TUOLI

ERGONOMINEN TUOLI - MIKSI VALITA SATULATUOLI? 

Hyvä ergonominen työtuoli tukee kehoasi oikealla tavalla, jotta vältyt istumisen aiheuttamilta selkä- ja niskakivuilta. Moni meistä istuu useita tunteja päivässä, mutta ergonomiaan ei aina tule kiinnitettyä huomiota. Hyvä työergonomia ennaltaehkäisee kehon kiputiloja, joita paikallaan istuminen aiheuttaa. 

Ergonominen tuoli - näin valitset sopivan

Miten valitset itsellesi sopivan työtuolin? Olemme kaikki erikokoisia, joten säädettävä työtuoli on hyvä vaihtoehto siihen että saat itsellesi sopivat mittasuhteet. Erityisesti istuinkorkeuden säätäminen on tärkeää, näin varmistat että jalat saavat riittävästi tukea maasta, tämä vähentää jalkojen puutumista.

 

Missä käytät työtuolia? Etätöissä työtuolin täytyy mahtua osaksi arkea ja sopia sisustukseen. Huomioi siis liikuteltavuus, koko ja materiaali. Usein teemme kotitoimistolla töitä ruokapöydän ääressä, joka sekoittaa helposti työn ja vapaa-ajan. Pakkaa työpiste piiloon työpäivän päätteeksi. Humantool Satulatuoli on niin pieni, että sen laitat helposti kaappiin piiloon ja mikä parasta, se sopii oman tuolisi päälle joten et tarvitse erillistä isoa työtuolia. 

Muistilista työtuolin valintaan:

  • Kiinnitä huomiota ergonomiaan, hyvä työtuoli ennaltaehkäisee istumisen aiheuttamia kehon kiputiloja. 
  • Säädettävän työtuolin avulla varmistat itsellesi sopivat mittasuhteet. 
  • Missä teet töitä? Työtuolin olisi hyvä sopia myös käyttöympäristöönsä. 
  • Työtuoli kotiin? Etätöissä ergonomiaan tulisi kiinnittää erityistä huomiota, kotona liikumme vähemmän kuin toimistolla ja usein työpiste ei ole säädettävä. 
  • Muista liike. Paikallaan istuminen on vahingollista selälle, joten liiku työpäivän aikana ja valitse työtuoli joka myös liikuttaa sinua istuessa.